Rijstsalade met spinazie en ei

Rijstsalade maak je misschien niet zo snel, maar het is hartstikke lekker én makkelijk om te maken. Ideaal op een warme zomeravond.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 25 minuten
  • hoofdgerecht
Rijstsalade met spinazie en ei

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren in 7 min. hard.

Stap 2

Laat de erwten in een zeef onder stromend warm water ontdooien. Hak de spinazie grof.

Stap 3

Giet de rijst af en spoel onder stromend water koud. Roer met een vork de roomkaas en melk tot een gladde dressing. Meng de dressing door de rijst.

Stap 4

Schep de spinazie, erwten, sjalot en paprika door de rijst. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 5

Schep de rijstsalade op een schaal of 4 borden. Pel de eieren en snijd in partjes. Verdeel de partjes ei over de rijstsalade.

Voedingswaarden

Energie413 kcal
Vetten15 g
waarvan: verzadigd vet8 g
Koolhydraten49 g
waarvan: suikers0 g
Vezels5 g
Eiwitten18 g
Zout0.6 g

Trefwoorden

familiedoordeweekzomervegetarischsalade

Tips

Geef de rijstsalade pit met 1 fijngehakte rode peper.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.