Rijstnoedelsalade met broccoli en garnalen

Dit recept is lekker, snel en gezond. Wat wil je nog meer? Houd je van pittig? Voeg dan een rode peper toe.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 20 minuten
  • hoofdgerecht
Rijstnoedelsalade met broccoli en garnalen

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Bereid de noedels. Giet af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken. Kook de broccoli en peultjes in circa 6 minuten beetgaar.

Stap 2

Klop intussen een dressing van de vissaus, rietsuiker, 2 eetlepels limoensap en 2 eetlepels zonnebloemolie. Giet de broccoli en peultjes af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken.

Stap 3

Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de garnalen met de knoflook circa 4 minuten op een hoge stand. Besprenkel met 1 eetlepel limoensap.

Stap 4

Meng in een kom de noedels met de broccoli en peultjes. Leg de garnalen erop en besprenkel met de knoflookolie uit de pan. Verdeel de dressing erover. Garneer met de munt en eventueel wat extra limoensap.

Voedingswaarden

Energie315 kcal
Vetten12 g
waarvan: verzadigd vet2 g
Koolhydraten30 g
waarvan: suikers0 g
Vezels6 g
Eiwitten19 g
Zout1.9 g

Trefwoorden

familiedoordeweekklaar in 20 minutenlenteviszomerslanksaladekomgerechten

Tips

Houd je van pittig? Strooi dan op het laatst 1 in ringetjes gesneden rode peper over het gerecht. Verwijder eventueel eerst de zaadjes om het wat minder spicy te maken.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.