Ribeye met bearnaisesaus
- 4 personen
- eenvoudig
- 60 minuten
- hoofdgerecht

Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Laat de ribeye één uur op kamertemperatuur komen. Verwijder de verpakkingen dep ze droog.
Stap 2
Verwarm de vloeibaar bakken en braden tot dat deze kleurt. Strooi peper en zout op het vlees. Bak twee ribeyes aan beide kanten drie minuten. Laat de biefstuk enigszins afkoelen op een bakplaat.
Stap 3
Herhaal de eerste twee stappen voor de andere ribeyes.
Stap 4
Schil de stelen van de asperges en kook ze in water met zout nét iets verder dan beetgaar.
Stap 5
Pluk de peterselie en hak deze fijn en houd de stengels apart voor de saus.
Stap 6
Snijd de bieslook fijn in kleine ringetjes en meng dit met de gehakte peterselie.
Stap 7
Zet een pan op met water en doe er een passende rvs-beslagkom in om hierin de saus luchtig te kloppen.
Stap 8
Smelt de roomboter zachtjes op lage temperatuur, deze mag niet kleuren!
Stap 9
Doe de wijn met wijnazijn, ui, peterseliestelen, laurier en dragon in een steelpan en kook deze in tot de helft van de vloeistof nog over is.
Stap 10
Verwarm de eidooiers met de wijn kruidenextract au bain-marie en klop stevig tot ze luchtig en stijf zijn.
Stap 11
Voeg met een straaltje de gesmolten boter toe en maak de saus op smaak met peper en zout uit de molen.
Stap 12
Houd de saus warm door de beslagkom de bedekken met folie, de saus mag niet meer koken, anders stolt het eigeel.
Stap 13
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stap 14
Doe de afgekoelde ribeyes nog vier minuten in de voorverwarmde oven.
Stap 15
Doe een eetlepel g’woon vloeibaar bakken en braden in de wok en roerbak de groene asperges kort.
Stap 16
Serveer de ribeye met de asperges en doe de saus apart.