Rendangballetjes met rijst en sperziebonen

Extra leuk voor kids: maak er een mini-rijsttafel van met seroendeng, atjar en kroepoek.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 25 minuten
  • hoofdgerecht
Rendangballetjes met rijst en sperziebonen

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afgedekt staan.

Stap 2

Verwijder intussen het vel van de worsten en draai van het vlees 12 balletjes. Verhit 2 el zonne- bloemolie in een hapjespan en fruit de boemboe 3 min. Voeg de balletjes toe en bak in ca. 3 min. rondom lichtbruin. Voeg de kokosmelk en 150 ml heet water toe en breng aan de kook. Laat 10 min. stoven op een lage stand met het deksel op de pan.

Stap 3

Kook intussen de sperziebonen in ca. 8 min. beetgaar.

Stap 4

Verdeel de rijst, sperziebonen en rendangballetjes met de saus over de borden.

Voedingswaarden

Energie749 kcal
Vetten39 g
waarvan: verzadigd vet18 g
Koolhydraten69 g
waarvan: suikers0 g
Vezels7 g
Eiwitten28 g
Zout2 g

Trefwoorden

familieweekenddoordeweekkinderenrijst

Tips

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afgedekt staan.Verwijder intussen het vel van de worsten en draai van het vlees 12 balletjes. Verhit 2 el zonnebloemolie in een hapjespan en fruit de boemboe 3 min. Voeg de balletjes toe en bak in ca. 3 min. rondom lichtbruin. Voeg de kokosmelk en 150 ml heet water toe en breng aan de kook. Laat 10 min. stoven op een lage stand met het deksel op de pan.Kook intussen de sperziebonen in ca. 8 min. beetgaar.Verdeel de rijst, sperziebonen en rendangballetjes met de saus over de borden.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.