Quesadillas

Ken jij de quesadilla’s al? Dit zijn eigenlijk de Mexicaanse versies van de Nederlandse tosti: inclusief kaas, maar met (mais)tortilla’s. Met dit quesadilla’s-recept zet je een verrassende lunch of borrelhap op tafel.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 20 minuten
  • lunch
Quesadillas

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de ui in halve ringen en paprika in blokjes.

Stap 2

Verdeel de ui, paprika en chorizo over 4 tortilla's. Bestrooi met de kaas en dek af met de resterende 4 tortilla's.

Stap 3

Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter. Leg in elke pan een quesadilla. Bak ze in 4-5 min. op een middelhoge stand lichtbruin en tot de kaas is gesmolten. Keer ze halverwege.

Stap 4

Houd de quesadilla's warm onder een deksel op aluminiumfolie. Bak op dezelfde manier de andere 2 quesadilla's.

Stap 5

Snijd de quesadilla's in punten en serveer met de salsa dip.

Voedingswaarden

Energie575 kcal
Vetten26 g
waarvan: verzadigd vet12 g
Koolhydraten58 g
waarvan: suikers0 g
Vezels4 g
Eiwitten24 g
Zout3.1 g

Trefwoorden

klaar in 20 minutenlunchMexicaans menu

Tips

• Kies voor quesadilla's kaas die lekker goed smelt, zoals cheddar, mozzarella of jonge kaas.<br> • Behalve een koekenpan, kun je ook een tosti-ijzer gebruiken of een contactgrill. Je kunt de tortilla met vulling en al erin leggen.<h4>Wat is een quesadilla?</h4> Een quesadilla is een Mexicaans gerecht van 2 tortilla's met een vulling van kaas en vaak extra ingrediënten zoals vlees of groenten. Deze wordt kort gebakken, zodat de kaas smelt en de buitenkant knapperig wordt. Eigenlijk een tosti, maar dan van tortilla's!<h4>Vulling klaar? Bakken of grillen maar!</h4> • Gebruik niet te veel vulling, de kaas moet goed kunnen smelten en de vulling moet er niet uitlopen na het bakken of grillen. <br> • Gebruik je vlees, kip of stevige groenten? Bak ze zo nodig eerst gaar voordat ze de tortilla ingaan. Zo blijft je quesadilla krokant en wordt alles goed warm. <br> • Bestrijk de buitenkant van de tortilla eventueel dun met olie voordat je gaat bakken of grillen. Zo krijg je een extra krokante, goudbruine buitenkant. <br> • Bak op middelhoog vuur: Niet te heet, anders verbrandt de buitenkant voordat de kaas goed gesmolten is. Reken op 2-3 min. per kant.<h4>Mexicaanse smaken</h4> Hoe kruid je quesadilla's? Ga voor klassiek Mexicaans met gemalen komijn, paprikapoeder, en chili- of cayennepeper. Ook oregano, verse koriander en knoflook- en uienpoeder zijn gouden combinaties.<h4>Variatietips</h4> • Maak ook eens quesadilla's met salami of kipfilet (vleeswaren). Voeg eventueel kidney- of zwarte bonen uit blik aan toe. <br> • Vervang voor een vegetarische variant de chorizo door plakjes avocado. <br> • Restjes groenten zijn ook ideaal als vulling voor quesadilla's. Lekker en no waste!<h4>Hoe warm je quesadilla's op?</h4> • Warm quesadilla's op in een koekenpan, op middelhoog vuur. Bak beide kanten lichtbruin, in 2-3 min. <br> • Sneller? 30-60 in de magnetron kan ook, maar verwarm ze niet te lang, anders worden de quesadilla's snel taai. <br> • Je kunt ze ook 5-10 min. in de oven opwarmen, op 175°C.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.