Quenelle van gerookte forel met spicy venkelsalade

Op zoek naar een culinair voorgerecht met vis? Een quenelle op je bord ziet er meteen chic uit. Een quenelle is een langwerpig balletje, in dit geval van forelcrème.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 20 minuten
  • voorgerecht
Quenelle van gerookte forel met spicy venkelsalade

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Maal de forel in de keukenmachine met de crème fraîche, citroenrasp en een paar druppels citroensap tot een fijne crème. Breng op smaak met zout en peper en zet afgedekt in de koelkast. Klop de rest van het citroensap met de olijfolie en mierikswortel door elkaar tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Schaaf de venkel en appel op de fijnste stand van de mandoline of op de schaaf in de keukenmachine in flinterdunne plakjes. Hussel in een kom door elkaar met de dressing en bieslook. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel in bergjes over 4 borden.

Stap 2

Vorm met 2 vochtige eetlepels quenelles van de forelcrème en leg deze erop. Garneer met plukjes dille.

Voedingswaarden

Energie190 kcal
Vetten10 g
waarvan: verzadigd vet3 g
Koolhydraten5 g
waarvan: suikers0 g
Vezels1 g
Eiwitten18 g
Zout1.9 g

Trefwoorden

weekendklaar in 20 minutenvissaladesnel zomermenu

Tips

Een quenelle op je bord ziet er meteen chic uit. Je kunt zo'n ovaal vormpje goed zelf maken van bijvoorbeeld deze forelmousse, maar ook van ijs en puree. Neem twee lepels en doop ze in warm water. Schep met een lepel een portie van de mousse. Schep met de andere lepel de portie over door met de brede kant van de lepel in de holte van de andere lepel te scheppen. Herhaal dit nogmaals zodat de mousse een glad, lepelvormig balletje wordt en leg voorzichtig op het bord.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.