Quenelle van gerookte forel met spicy venkelsalade
Op zoek naar een culinair voorgerecht met vis? Een quenelle op je bord ziet er meteen chic uit. Een quenelle is een langwerpig balletje, in dit geval van forelcrème.
- 4 personen
- gemiddeld
- 20 minuten
- voorgerecht
Ingrediënten
Pre-voorbereiding
Maal de forel in de keukenmachine met de crème fraîche, citroenrasp en een paar druppels citroensap tot een fijne crème. Breng op smaak met zout en peper en zet afgedekt in de koelkast. Klop de rest van het citroensap met de olijfolie en mierikswortel door elkaar tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.
Bereidingswijze
Stap 1
Schaaf de venkel en appel op de fijnste stand van de mandoline of op de schaaf in de keukenmachine in flinterdunne plakjes. Hussel in een kom door elkaar met de dressing en bieslook. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel in bergjes over 4 borden.
Stap 2
Vorm met 2 vochtige eetlepels quenelles van de forelcrème en leg deze erop. Garneer met plukjes dille.