Pulled chicken salade met avocado
Deze salade met pulled chicken en romige avocado is een fijne maaltijdsalade voor elke dag van de week. Met een ingrediëntenlijst die je fit laat voelen!
- 4 personen
- eenvoudig
- 35 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Breng een pan met 600 ml water en het bouillonblokje aan de kook. Zet de warmtebron lager, voeg de kipfilet toe en breng opnieuw tot tegen de kook aan. Zet de warmtebron uit, doe een goed passend deksel op de pan en laat de kip zo 20-25 min. garen in de hete bouillon.
Stap 2
Snijd of scheur intussen de sla in grove repen. Halveer de tomaten en snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de peterselie grof. Snijd het vruchtvlees van de avocado in stukjes van 2 cm.
Stap 3
Klop een dressing van de mayonaise, mosterd en 1 el water. Breng op smaak met de tijm, zout en peper.
Stap 4
Trek het vlees met 2 vorken in plukjes uit elkaar. Meng de groenten en kip in een grote schaal en besprenkel met de dressing.