Prei-kerrieschotel met gehakt en aardappelschijfjes

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 20 minuten
  • hoofdgerecht
Prei-kerrieschotel met gehakt en aardappelschijfjes

Ingrediënten

4 personen

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg het kerriepoeder en de prei toe en bak nog 5 minuten verder.

Stap 2

Smelt de boter in een (steel) pan. Voeg vervolgens de bloem toe en bak circa 1 minuut. Voeg scheutje voor scheutje de melk toe en roer goed door. Voeg de helft van de kaas toe en breng de saus op smaak met zout en peper.

Stap 3

Leg de helft van de aardappel­ schijfjes in de ovenschaal en schep het gehaktmengsel erop. Verdeel vervolgens de overige aardappelschijfjes erover. Schep de kaassaus erover en bestrooi met de overige kaas. Bak de schotel in de oven in circa 25 minuten goudbruin.

Voedingswaarden

Energie780 kcal
Vetten47 g
waarvan: verzadigd vet27 g
Koolhydraten45 g
waarvan: suikers0 g
Vezels6 g
Eiwitten41 g
Zout1.4 g

Trefwoorden

vleesdoordeweekovenschotel

Cookies en Poiesz

Deze website gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Functionele cookies zijn nodig voor een goede werking van de website. Wilt u weten hoe we met privacy omgaan? Zie ons privacy statement.