Pommes duchesses van zoete aardappel
- gemiddeld
- 35 minuten
- bijgerecht
Ingrediënten
12 stukken
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Stap 2
Kook de zoete aardappels met de knoflook in circa 20 minuten gaar en stamp daarna tot een fijne puree.
Stap 3
Voeg de boter, bloem, tijmblaadjes en het ei toe en breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Schep het mengsel in de spuitzak en spuit rozetjes van circa 3 cm Ø op de bakplaat.
Stap 5
Bak de pommes duchesses circa 25 minuten in de oven tot de buitenkant knapperig en goudbruin is.
Voedingswaarden
Energie75 kcal
Vetten3 g
waarvan: verzadigd vet2 g
Koolhydraten10 g
waarvan: suikers0 g
Vezels0 g
Eiwitten1 g
Zout0 g