Polderkoek met stroop

Wist je dat polderkoek met stroop typisch iets van Flevoland is? Ook al bestaat deze provincie nog niet zo lang, deze Flevolandse pannenkoek moet je proberen!

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 25 minuten
  • lunch
Polderkoek met stroop

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Zeef voor het pannenkoekenbeslag de bloem boven een kom. Voeg de eieren, suiker, een snufje zout en de melk toe. Roer tot een dik beslag en sla de klonten eruit door het beslag met de lepel tegen de randen van de kom te ‘slaan'.

Stap 2

Voeg dan langzaam al roerend de koffie toe, tot een egaal en dun beslag ontstaat.

Stap 3

Verhit een beetje van de boter in een koekenpan en bak hierin 4 plakken ontbijtspek. Giet 1⁄4 van het beslag in de pan en bak er in circa 10 minuten een pannenkoek van. Keer halverwege. Herhaal met de rest van de boter, spek en beslag. Serveer de polderkoeken met stroop.

Voedingswaarden

Energie535 kcal
Vetten20 g
waarvan: verzadigd vet9 g
Koolhydraten68 g
waarvan: suikers0 g
Vezels3 g
Eiwitten19 g
Zout1.6 g

Trefwoorden

vleesfamiliebrunchpannenkoekenlunch

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.