Poffertjes

Feest? Tijd voor poffertjes! Of gewoon zomaar, dat kan natuurlijk ook. Dit is het ultieme recept voor poffertjes. Er kan niks misgaan!

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 25 minuten
  • klein gerecht
Poffertjes

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Meng de bloem en amandel­ meel in een kom. Maak een kuiltje en giet de gesmolten boter erin. Bestrooi met de gist en suiker. Giet het ei erop en klop met een garde of mixer door elkaar. Giet de melk geleidelijk erbij, voeg een snuf zout toe en laat het beslag afgedekt 1 uur rijzen.

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verhit de poffertjespan. Klop het beslag nog een keer goed door en schenk in een maatbeker. Bestrijk de holtes van de poffertjespan met boter en giet ze halfvol met het beslag.

Stap 2

Zet de warmtebron lager en wacht tot er kleine belletjes op het beslag zichtbaar zijn. Keer de poffertjes met behulp van 2 vorken en bak de andere kant ook goudbruin. Neem uit de pan en houd eventueel warm in een warme oven tot alle poffertjes gebakken zijn. Serveer op een schaal en bestrooi met poedersuiker.

Voedingswaarden

Energie525 kcal
Vetten32 g
waarvan: verzadigd vet17 g
Koolhydraten44 g
waarvan: suikers0 g
Vezels2 g
Eiwitten15 g
Zout0.2 g

Trefwoorden

familieweekendfeestjepannenkoekenkinderenkinderfeestje

Tips

Vervang voor snelle poffertjes de gist door 1 theelepel bakpoeder. Het beslag hoeft dan niet te rijzen.Maal zelf blanke amandelen voor het amandelmeel.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.