Poffertjes
Feest? Tijd voor poffertjes! Of gewoon zomaar, dat kan natuurlijk ook. Dit is het ultieme recept voor poffertjes. Er kan niks misgaan!
- 4 personen
- gemiddeld
- 25 minuten
- klein gerecht
Ingrediënten
Pre-voorbereiding
Meng de bloem en amandel meel in een kom. Maak een kuiltje en giet de gesmolten boter erin. Bestrooi met de gist en suiker. Giet het ei erop en klop met een garde of mixer door elkaar. Giet de melk geleidelijk erbij, voeg een snuf zout toe en laat het beslag afgedekt 1 uur rijzen.
Bereidingswijze
Stap 1
Verhit de poffertjespan. Klop het beslag nog een keer goed door en schenk in een maatbeker. Bestrijk de holtes van de poffertjespan met boter en giet ze halfvol met het beslag.
Stap 2
Zet de warmtebron lager en wacht tot er kleine belletjes op het beslag zichtbaar zijn. Keer de poffertjes met behulp van 2 vorken en bak de andere kant ook goudbruin. Neem uit de pan en houd eventueel warm in een warme oven tot alle poffertjes gebakken zijn. Serveer op een schaal en bestrooi met poedersuiker.