Platbrood met aubergine-kaviaar
Serveer in plaats van stokbrood bij de barbecue eens platbrood! Even op de grill, een lekkere dip van aubergine erbij en genieten maar.
- 4 personen
- gemiddeld
- 30 minuten
- voorgerecht
Ingrediënten
Pre-voorbereiding
Steek de barbecue aan.
Bereidingswijze
Stap 1
Meng de bloem met de bakpoeder, komijn, suiker en een flinke snuf zout. Giet 100-125 ml water erbij en kneed tot een samenhangend deeg. Laat 10 minuten rusten. Pof intussen de knoflook en aubergine circa 15 minuten op de barbecue.
Stap 2
Verdeel het deeg in 4 of 8 balletjes. Rol uit tot cirkels op een met bloem bestoven werkvlak. Leg het deeg op de barbecue en gril aan beide kanten in 12 minuten goudbruin en gaar. Houd apart.
Stap 3
Pel de aubergine. Plet 4 gepelde gepofte teentjes knoflook, hak de aubergine fijn en meng alles met de sesampasta, het citroensap en de olijfolie.
Stap 4
Beleg de platbroden met de auberginekaviaar. Garneer met de granaatappelpitjes en munt.