Platbrood met aubergine-kaviaar

Serveer in plaats van stokbrood bij de barbecue eens platbrood! Even op de grill, een lekkere dip van aubergine erbij en genieten maar.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 30 minuten
  • voorgerecht
Platbrood met aubergine-kaviaar

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Steek de barbecue aan.

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Meng de bloem met de bakpoeder, komijn, suiker en een flinke snuf zout. Giet 100­-125 ml water erbij en kneed tot een samenhangend deeg. Laat 10 minuten rusten. Pof intussen de knoflook en aubergine circa 15 minuten op de barbecue.

Stap 2

Verdeel het deeg in 4 of 8 balletjes. Rol uit tot cirkels op een met bloem bestoven werkvlak. Leg het deeg op de barbecue en gril aan beide kanten in 1­2 minuten goudbruin en gaar. Houd apart.

Stap 3

Pel de aubergine. Plet 4 gepelde gepofte teentjes knoflook, hak de aubergine fijn en meng alles met de sesampasta, het citroensap en de olijfolie.

Stap 4

Beleg de platbroden met de aubergine­kaviaar. Garneer met de granaatappelpitjes en munt.

Voedingswaarden

Energie200 kcal
Vetten4 g
waarvan: verzadigd vet1 g
Koolhydraten34 g
waarvan: suikers0 g
Vezels3 g
Eiwitten6 g
Zout0 g

Trefwoorden

weekendbroodzomerbbqvegetarischgrill menu

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.