Plaattaart met spruitjes, spek en parmezaan

Een plaattaart recept doet het altijd goed op tafel. Beleg ‘m hoe jij het lekker vindt. Bijvoorbeeld met spek, spruitjes, Parmezaanse kaas en ricotta.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 25 minuten
  • hoofdgerecht
Plaattaart met spruitjes, spek en parmezaan

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat, prik met een vork gaatjes in de bodem en bak circa 10 minuten voor in de oven.

Stap 2

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de spekblokjes knapperig en goudbruin. Voeg de rode ui en spruitjes toe en bak deze 5 minuten op een hoge stand mee. Blus af met de azijn en breng op smaak met zout en peper.

Stap 3

Bestrijk de bladerdeegbodem met de helft van de ricotta en beleg met het spruitjesmengsel. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en verdeel de overige ricotta erover. Bak in de oven in circa 20 minuten goudbruin.

Voedingswaarden

Energie650 kcal
Vetten43 g
waarvan: verzadigd vet21 g
Koolhydraten37 g
waarvan: suikers0 g
Vezels7 g
Eiwitten25 g
Zout2.6 g

Trefwoorden

vleesdoordeweekhartige taartenwinterovengerechtherfst

Cookies en Poiesz

Deze website gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Functionele cookies zijn nodig voor een goede werking van de website. Wilt u weten hoe we met privacy omgaan? Zie ons privacy statement.