Plaattaart met pompoen, zoete aardappel en feta
Kijk nou, wat een plaatje! Deze hartige plaattaart maak je extra smaakvol met de curry madras en hummus. Probeer maar eens!
- 4 personen
- gemiddeld
- 20 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de pompoenblokjes in 8 min. gaar. Giet af en laat uitlekken. Prak fijn en meng door de hummus. Leg de plakjes taartdeeg net iets overlappend op een met bakpapier beklede bakplaat en druk de randen aan. Besmeer met de pompoenhummus, maar laat 1 cm van de rand vrij. Bestrijk de rand met het ei en bestrooi met de pompoenpitten.
Stap 2
Schep de aardappel om met de olie en curry madras. Breng op smaak met zout. Beleg de plaattaart met de aardappelplakjes en verkruimel de feta erover. Bak in 25 min. onder in de oven lichtbruin en gaar.
Stap 3
Bestrooi met de munt, snijd in stukken en serveer.