Plaattaart met pompoen, zoete aardappel en feta

Kijk nou, wat een plaatje! Deze hartige plaattaart maak je extra smaakvol met de curry madras en hummus. Probeer maar eens!

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 20 minuten
  • hoofdgerecht
Plaattaart met pompoen, zoete aardappel en feta

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de pompoenblokjes in 8 min. gaar. Giet af en laat uitlekken. Prak fijn en meng door de hummus. Leg de plakjes taartdeeg net iets overlappend op een met bakpapier beklede bakplaat en druk de randen aan. Besmeer met de pompoenhummus, maar laat 1 cm van de rand vrij. Bestrijk de rand met het ei en bestrooi met de pompoenpitten.

Stap 2

Schep de aardappel om met de olie en curry madras. Breng op smaak met zout. Beleg de plaattaart met de aardappelplakjes en verkruimel de feta erover. Bak in 25 min. onder in de oven lichtbruin en gaar.

Stap 3

Bestrooi met de munt, snijd in stukken en serveer.

Voedingswaarden

Energie589 kcal
Vetten27 g
waarvan: verzadigd vet8 g
Koolhydraten64 g
waarvan: suikers0 g
Vezels5 g
Eiwitten20 g
Zout2.6 g

Trefwoorden

familieweekendZonder vlees of vishartige taarten

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.