Pizza met gerookte zalm
- 4 personen
- eenvoudig
- 35 minuten
- bijgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
1. Verwarm de oven voor op 210°C
Stap 2
2. Rol het deeg met het bakpapier uit op een grote snijplank.
Stap 3
3. Neem een groot dinerbord, leg dit op de kop op het deeg en snijd met een scherp aardappelschilmesje de omtrek van het bord uit.
Stap 4
4. Pak het deeg in de vorm van een pizza op en leg het met het bakpapier naar beneden op de bakplaat.
Stap 5
5. Snijd van het pizzadeeg 2 repen van 4 cm. Leg deze dubbel op elkaar en verdeel dit geheel op de rand van de pizza. Bij tekort aan deeg dit nogmaals herhalen zodat de hele pizza een opstaande rand heeft.
Stap 6
6. Bak het pizzadeeg in 15-20 minuten goudbruin af in een voorverwarmde oven van 210°C. Laat daarna de pizza afkoelen op een ovenrooster.
Stap 7
7. Snijd de rode ui in dunnen ringen. Laat 2 eetlepels kappertjes uitlekken op keukenpapier en kook 2 eieren 7 minuten.
Stap 8
8. Verdeel 2 volle eetlepels crème fraîche over de afgekoelde pizzabodem. Voeg naar smaak peper toe over de crème fraîche.
Stap 9
9. Verdeel daarna de helft van de kappertjes en de uienringen over de pizzabodem.
Stap 10
10. Beleg de pizza met 200 gram zalmplakken, verdeel de andere heft van de kappertjes en de rode uienringen over de zalm.
Stap 11
11. Garneer met partjes gekookt ei en rucola blaadjes.