Pittige pastinaakstamppot met paksoi en makreel

Nieuwe ingrediënten en combinaties maken de stamppot helemaal van nu! Bijvoorbeeld deze pittige stamppot met een Aziatisch tintje. Lekker en gezond!

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 30 minuten
  • hoofdgerecht
Pittige pastinaakstamppot met paksoi en makreel

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de aardappels met de pastinaak in 15-20 minuten gaar in water met zout. Voeg de laatste 3 minuten de paksoi toe. Maak intussen de makrelen schoon en verwijder de kop, staart, het vel en de graten.

Stap 2

Verhit de arachideolie en fruit hierin de gember, knoflook, ui, rode peper en de helft van de bosui. Giet de groenten af en vang wat kookvocht op. Stamp de groenten met het gembermengsel, de kokosmelk en eventueel wat kookvocht.

Stap 3

Meng de chilisaus met de soja- saus en serveer samen met de makreel bij de stamppot. Bestrooi met de rest van de bosui en de uitjes.

Voedingswaarden

Energie665 kcal
Vetten32 g
waarvan: verzadigd vet8 g
Koolhydraten74 g
waarvan: suikers0 g
Vezels18 g
Eiwitten12 g
Zout1.2 g

Trefwoorden

doordeweekviswinterslankgroenteherfststamppot

Tips

Vervang het gembermengsel in dit recept door 2 theelepels sambal oelek.Bestrooi de pastinaakstamppot met gehakte pinda's in plaats van gefrituurde uitjes.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.