Pide met kipshoarma

Een heerlijk recept voor een verjaardag, of gewoon voor ‘zomaar’: kipshoarma! Heerlijk op Turks brood of in een pita.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 25 minuten
  • hoofdgerecht
Pide met kipshoarma

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer het brood horizontaal. Beleg beide helften met de kaas en tomaat, bestrooi met peper en besprenkel met de helft van de olijfolie. Leg de broodhelften naast elkaar op een bakplaat en bak circa 15 minuten in het midden van de oven.

Stap 2

Verhit de rest van de olijfolie in een hapjespan en roerbak hierin de shoarma en knoflook 3-4 minuten. Schep de roerbakgroenten erdoor en bak 3-4 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het shoarmamengsel over de broodhelften en serveer met knoflooksaus.

Voedingswaarden

Energie970 kcal
Vetten51 g
waarvan: verzadigd vet18 g
Koolhydraten73 g
waarvan: suikers0 g
Vezels7 g
Eiwitten51 g
Zout4.8 g

Trefwoorden

familiebrooddoordeweekkip

Tips

Vervang de jongbelegen kaas door feta en verkruimel deze over de tomaat.Bestrooi de tomaten met gyroskruiden of oregano.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.