Pickle van komkommer en rode ui
Deze zelfgemaakte pickle voegt een fijn zuurtje toe bij de barbecue of bij de nasi. En je kunt ‘m ook lekker lang bewaren.
- eenvoudig
- 15 minuten
- bijgerecht
Ingrediënten
3 stukken
Bereidingswijze
Stap 1
Verdeel de komkommer en ui over de potten.
Stap 2
Verwarm in een steelpan de azijn met de suiker en het mosterdzaad tot de suiker is opgelost. Schenk de warme marinade over de komkommer en ui.
Stap 3
Sluit de potten, zet ze voorzichtig ondersteboven en laat afkoelen. Bewaar de pickle rechtop op een koele, donkere plek.
Voedingswaarden
Energie147 kcal
Vetten1 g
waarvan: verzadigd vet0 g
Koolhydraten32 g
waarvan: suikers0 g
Vezels1 g
Eiwitten2 g
Zout0.1 g
Tips
Lekker bij nasi, kibbeling en stamppot.De pickle kun je op een koele, donkere plek minimaal een half jaar bewaren. Bewaar een open pot maximaal 1 week in de koelkast.