Pickle van komkommer en rode ui

Deze zelfgemaakte pickle voegt een fijn zuurtje toe bij de barbecue of bij de nasi. En je kunt ‘m ook lekker lang bewaren.

  • eenvoudig
  • 15 minuten
  • bijgerecht
Pickle van komkommer en rode ui

Ingrediënten

3 stukken

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verdeel de komkommer en ui over de potten.

Stap 2

Verwarm in een steelpan de azijn met de suiker en het mosterdzaad tot de suiker is opgelost. Schenk de warme marinade over de komkommer en ui.

Stap 3

Sluit de potten, zet ze voorzichtig ondersteboven en laat afkoelen. Bewaar de pickle rechtop op een koele, donkere plek.

Voedingswaarden

Energie147 kcal
Vetten1 g
waarvan: verzadigd vet0 g
Koolhydraten32 g
waarvan: suikers0 g
Vezels1 g
Eiwitten2 g
Zout0.1 g

Trefwoorden

familieweekendZonder vlees of visconserveren/inmaken

Tips

Lekker bij nasi, kibbeling en stamppot.De pickle kun je op een koele, donkere plek minimaal een half jaar bewaren. Bewaar een open pot maximaal 1 week in de koelkast.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.