Penne alla Norma

Deze pasta is romig én snel. Met kant-en-klare pastasaus en zachte ricotta zet je deze klassieker in 20 minuten op tafel. Perfect voor doordeweeks.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 20 minuten
  • hoofdgerecht
Penne alla Norma

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de aubergine in stukjes van 2 cm. Snijd de ui in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de groenten met zout en peper in ca. 12 min. op een middelhoge stand zacht en gaar. Schep regelmatig om.

Stap 2

Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de basilicum grof.

Stap 3

Voeg de pastasaus met bijna alle basilicum toe aan de aubergine en verwarm 3 min. op een lage stand.

Stap 4

Giet de pasta af, vang een kopje kookwater op en meng de pasta door de saus. Voeg eventueel een beetje kookwater toe voor een smeuïge saus.

Stap 5

Schep de pasta in diepe borden, verdeel de ricotta erover en bestrooi met de rest van de basilicum.

Voedingswaarden

Energie546 kcal
Vetten18 g
waarvan: verzadigd vet6 g
Koolhydraten73 g
waarvan: suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten19 g
Zout1.7 g

Trefwoorden

familiedoordeweekklaar in 20 minutenZonder vlees of visvegetarischpasta's

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.