Pastinaaksalade met linzen en feta uit de airfryer
Herfst uit de airfryer: dat is deze pastinaaksalade. De linzen en feta zorgen voor extra eiwitten. De hele salade heb je in no-time geroosterd!
- 4 personen
- eenvoudig
- 15 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de airfryer voor op 200°C. Schil de pastinaken en snijd in schuine stukken van 1 cm dik. Snijd de uien in dunne partjes. Meng de pastinaak en ui met de olie en Provençaalse kruiden en breng op smaak met zout en peper. Rooster 15 min. in de airfryer.
Stap 2
Spoel intussen de linzen af, laat uitlekken in een vergiet en doe in een ruime kom. Verkruimel de feta.
Stap 3
Schep de geroosterde groenten, azijn, sla en ¾ van de feta door de linzen. Breng op smaak met peper, verdeel over de borden en bestrooi met de rest van de feta.