Pasteitje met zalm en garnalen

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 20 minuten
  • voorgerecht
Pasteitje met zalm en garnalen

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 190ºC.

Stap 2

Snijd de dekseltjes los van de pasteibakjes en houd apart. Zet de bakjes op een rooster of bakplaat en verwarm circa 6 minuten in het midden van de oven.

Stap 3

Dep de garnalen droog. Verhit de olie en roerbak hierin de garnalen, kappertjes en venkel 2-3 minuten. Houd 4 garnalen apart.

Stap 4

Voeg de kookroom, roomkaas en eventueel een scheutje witte wijn toe. Schep de gerookte zalm, zalm uit blik en dille erdoor en verwarm zonder te koken.

Stap 5

Vul de pasteibakjes met het vismengsel. Leg een garnaal en het dekseltje erop, garneer met nog wat dille en serveer het pasteitje met zalm en garnalen direct.

Voedingswaarden

Energie460 kcal
Vetten34 g
waarvan: verzadigd vet15 g
Koolhydraten14 g
waarvan: suikers0 g
Vezels0 g
Eiwitten25 g
Zout0 g

Trefwoorden

brunchkerstklaar in 20 minutenvispasteitjeslunch

Tips

Vervang de venkel door knol- of bleekselderij.In plaats van wokgarnalen kun je ook cocktailgarnalen gebruiken in dit recept.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.