Pastasalade met avocadodressing

Lekker met warm weer: een pastasalade. Dit recept staat zo op tafel en de restjes eet je de volgende dag gewoon op als lunch. Ideaal!

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 20 minuten
  • hoofdgerecht
Pastasalade met avocadodressing

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Pureer de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Kook de broccoli in circa 4 minuten beetgaar en meng met de rest van de groenten.

Stap 2

Kook de pasta beetgaar. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken. Meng de pasta met de groenten.

Stap 3

Giet de olie erbij en schep een paar keer om. Rooster de zonnebloem- en pompoenpitten in een droge, hete koekenpan. Bestrooi de salade met de basilicum en de pitten. Serveer met de avocadodressing.

Voedingswaarden

Energie555 kcal
Vetten35 g
waarvan: verzadigd vet5 g
Koolhydraten42 g
waarvan: suikers0 g
Vezels10 g
Eiwitten14 g
Zout0.5 g

Trefwoorden

doordeweekklaar in 20 minutenlentezomerZonder vlees of viskleursaladeleftoversgroentepasta'spicknickveganistisch

Tips

Er is pasta met ('all'uovo') en zonder ei. Wil je een vegan pastasalade maken gebruik dan pasta zonder ei. Volkorenpasta is bijna altijd vegan en in tagliatelle wordt juist wel vaak ei gebruikt.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.