Pasta-pompoenschotel met tonijn en kappertjes
Pompoen, tonijn en kappertjes smaken heerlijk samen. Verwerk ze in deze pasta-ovenschotel en succes is gegarandeerd.
- 4 personen
- eenvoudig
- 10 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de pasta en pompoenblokjes over de ovenschaal.
Stap 2
Schenk de tomatenblokjes erover. Bestrooi met de oregano. Rasp of pers de knoflook erboven en meng alles goed, zodat de pasta niet aan elkaar bakt in de oven.
Stap 3
Voeg de slagroom en 200 ml water toe en meng nogmaals goed. Schep de tonijn met 2 el olijfolie uit het blikje voorzichtig erdoor. Bestrooi met de kappertjes en breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Dek de schaal af met aluminiumfolie. Vouw goed dicht, zodat er geen vocht kan ontsnappen.
Stap 5
Bak de pasta in de voorverwarmde oven in 40 min. gaar. Neem de schaal halverwege de baktijd uit de oven en schep de pasta voorzichtig om. Pas op voor de hete stoom! Vouw de aluminiumfolie weer goed dicht.