Pasta-pompoenschotel met tonijn en kappertjes

Pompoen, tonijn en kappertjes smaken heerlijk samen. Verwerk ze in deze pasta-ovenschotel en succes is gegarandeerd.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 10 minuten
  • hoofdgerecht
Pasta-pompoenschotel met tonijn en kappertjes

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de pasta en pompoenblokjes over de ovenschaal.

Stap 2

Schenk de tomatenblokjes erover. Bestrooi met de oregano. Rasp of pers de knoflook erboven en meng alles goed, zodat de pasta niet aan elkaar bakt in de oven.

Stap 3

Voeg de slagroom en 200 ml water toe en meng nogmaals goed. Schep de tonijn met 2 el olijfolie uit het blikje voorzichtig erdoor. Bestrooi met de kappertjes en breng op smaak met zout en peper.

Stap 4

Dek de schaal af met aluminiumfolie. Vouw goed dicht, zodat er geen vocht kan ontsnappen.

Stap 5

Bak de pasta in de voorverwarmde oven in 40 min. gaar. Neem de schaal halverwege de baktijd uit de oven en schep de pasta voorzichtig om. Pas op voor de hete stoom! Vouw de aluminiumfolie weer goed dicht.

Voedingswaarden

Energie617 kcal
Vetten29 g
waarvan: verzadigd vet13 g
Koolhydraten62 g
waarvan: suikers0 g
Vezels4 g
Eiwitten25 g
Zout0.9 g

Trefwoorden

weekendvispasta'sovenschotel

Tips

Liever vegetarisch? Vervang de tonijn door 250 g uitgelekte kikkererwten uit blik.Verwijder aan het eind van de oventijd de aluminiumfolie en bestrooi de pastaschotel met 100 g geraspte kaas. Laat de kaas in de oven of onder de ovengrill nog even smelten en lichtbruin kleuren.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.