Pasta pesto

Lekker snel pastagerecht met pesto dat je in 15 minuten op tafel zet. Hier maak je écht de hele tafel blij mee. Kook de sperziebonen samen met de pasta: makkelijk én minder afwas!

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 15 minuten
  • hoofdgerecht
Pasta pesto

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de penne samen met de sperziebonen in ruim water met zout in 8-10 min. beetgaar. Halveer intussen de tomaatjes.

Stap 2

Giet de penne en sperziebonen af. Doe terug in de pan. Schep de pesto en tomaatjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3

Scheur de mozzarella in grove stukken. Schep de pasta pesto op 4 borden. Verdeel de mozzarella erover en garneer met de blaadjes van de takjes basilicum.

Voedingswaarden

Energie671 kcal
Vetten25 g
waarvan: verzadigd vet9 g
Koolhydraten80 g
waarvan: suikers0 g
Vezels9 g
Eiwitten27 g
Zout1.3 g

Trefwoorden

familiedoordeweekZonder vlees of visvegetarischkinderenpasta's

Tips

Ook lekker als pastasalade: spoel de pasta koud af en laat hem afkoelen tot kamertemperatuur.<h4>Variatietips: kip en groenten</h4> • Wat je allemaal in pasta pesto kunt doen? Kip en pasta pesto zijn een klassieke combinatie. Serveer er een gebakken of gegrilde kippenborst naast. Of je snijdt de kip in stukjes en roert die door de pasta.<br/> • Ook lekker met gekookte broccoli en gebakken courgette.<h4>Is pasta pesto goed voor je?</h4> Dat hangt af van je recept. Tomaten en sperziebonen zijn voedzaam. In pesto zitten vaak gezonde vetten maar ook veel calorieën.<h4>Welke pasta gebruik je voor pasta pesto?</h4> • Over het algemeen geldt: hoe steviger de saus, hoe steviger de pasta. Bij een stevige, romige pestosaus passen farfalle en fusilli het beste.<br/> • Samen met je kids koken? Fusilli hapt heerlijk weg en is daarom een pastafavoriet onder kinderen.<h4>Hoe krijg je de pesto op temperatuur?</h4> De pesto op temperatuur krijgen zoals een echte Italiaan dat doet? Hou dan wat kookvocht over bij het afgieten van de pasta. Doe de pesto in een kommetje, giet er wat vocht bij, en roer goed.<h4>Hoe maak je zelf pesto?</h4> Eerst even de voordelen van zelf je pesto maken: kant-en-klare pesto is duurder. En er zit vaak veel suiker in.<br/> • Wat je nodig hebt: 50 gram verse basilicum, 30 gram pijnpoompitten, 1 teentje knoflook, 50 gram gerapte Parmezaanse kaas, en 100 mililiter olijfolie (extra vierge). En natuurlijk een snufje zout en peper. Je kunt eventueel ook het sap van een halve citroen toevoegen.<br/> • Geroosterde of ongeroosterde pijnboompitten? Kies gewoon wat je zelf het lekkerst vindt!<h4>Welke room gebruik je voor een romig pastagerecht?</h4> • Kookroom is een goede keuze voor lekker romige pesto. Je kunt ook zure room gebruiken.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.