Pasta-ovenschotel met tonijn en spinazie

Variëren mag! Prei à la crème in plaats van spinazie, groentemix in plaats van erwtjes. Net wat je in huis hebt.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 15 minuten
  • hoofdgerecht
Pasta-ovenschotel met tonijn en spinazie

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat de spinazie op een lage stand in een pan ontdooien.

Stap 2

Snipper intussen de uien en snijd de knoflook fijn. Laat de tonijn uitlekken en vang 3 el olie op.

Stap 3

Verhit de tonijnolie in een koekenpan en bak de ui in 6 min. op een middelhoge stand lichtbruin. Voeg de knoflook toe en bak 2 min. mee. Roer de bevroren erwten erdoor, breng op smaak met zout en peper en neem de pan van de warmtebron.

Stap 4

Giet de pasta af en meng door de spinazie. Schep de erwten en tonijn erdoor en doe in de ovenschaal. Bestrooi met de kaas en bak in 20 min. in het midden van de oven lichtbruin.

Voedingswaarden

Energie664 kcal
Vetten24 g
waarvan: verzadigd vet10 g
Koolhydraten65 g
waarvan: suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten39 g
Zout1.34 g

Trefwoorden

familieweekenddoordeweekvisbudgetpasta'sovenschotel

Tips

Door vis uit blik te gebruiken in plaats van verse vis, bespaar je geld zonder in te leveren op smaak.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.