Pasta met asperges en roquefort

Pasta met groene asperges eet je het hele jaar door. Een makkelijk pastarecept dat binnen 15 minuten op tafel staat.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 15 minuten
  • hoofdgerecht
Pasta met asperges en roquefort

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de pasta beetgaar. Snijd de onderkant van de asperges en snijd ze in stukjes van 2 cm.

Stap 2

Verhit de olie en roerbak hierin de asperges met de knoflook circa 4 minuten. Roer de crème fraîche erdoor.

Stap 3

Giet de penne af en bewaar wat kookvocht. Voeg de penne toe aan de asperges en meng goed. Voeg naar wens wat kookvocht toe en roer de helft van de roquefort erdoor. Verdeel de pasta over 4 kommen. Bestrooi met de rest van de kaas en de bieslook.

Voedingswaarden

Energie535 kcal
Vetten25 g
waarvan: verzadigd vet13 g
Koolhydraten59 g
waarvan: suikers0 g
Vezels4 g
Eiwitten16 g
Zout1 g

Trefwoorden

doordeweekklaar in 20 minutenlentezomerZonder vlees of visvegetarischpasta's

Tips

Vervang de roquefort in dit recept door gorgonzola of neem zachte geitenkaas.Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.