Pasta alla norma

Deze pasta komt uit Sicilië en wordt er bereid met gezouten ricotta. Verse ricotta is een goed alternatief.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 25 minuten
  • hoofdgerecht
Pasta alla norma

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de aubergines in blokjes van 1 cm. Snijd de knoflook fijn.

Stap 2

Verhit in een koekenpan 2 el olie. Bak de helft van de aubergineblokjes in 6-8 min. goudgeel en gaar. Schud ze op een bord. Bak zo ook de rest van de aubergine in nog 2 el olie.

Stap 3

Verhit in een hapjespan de overige 2 el olie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat de saus op een lage stand 10 min. zachtjes koken. Kook intussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

Stap 4

Giet de penne af. Schep de pasta en aubergine door de tomatensaus. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 5

Schep de pasta op 4 borden. Verdeel de ricotta in bergjes over de pasta en bestrooi met de blaadjes van de takjes basilicum.

Voedingswaarden

Energie483 kcal
Vetten11 g
waarvan: verzadigd vet5 g
Koolhydraten72 g
waarvan: suikers0 g
Vezels6 g
Eiwitten18 g
Zout0.4 g

Trefwoorden

weekenddoordeweekvegetarisch

Tips

Fruit voor extra pit met de knoflook 1 fijngesneden rode peper (zonder zaadlijsten) mee.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.