Parelcouscoussalade met pruim, meloen en feta

Deze frisse salade met couscous, pruim en feta is ideaal op warme dagen. Lekker als bijgerecht of lichte hoofdmaaltijd.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 15 minuten
  • hoofdgerecht
Parelcouscoussalade met pruim, meloen en feta

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2

Halveer de pruimen en verwijder de pit. Snijd de pruimen, meloen en komkommer in stukjes van 1 cm.

Stap 3

Giet de couscous af. Spoel in een zeef onder stromend water koud en laat uitlekken. Snijd de feta in blokjes. Pers de citroen uit.

Stap 4

Meng de couscous met het citroensap, de olie, pruimen, meloen, komkommer en rodekool. Schep de fetablokjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper en verdeel de salade over 4 borden.

Voedingswaarden

Energie541 kcal
Vetten19 g
waarvan: verzadigd vet8 g
Koolhydraten71 g
waarvan: suikers0 g
Vezels7 g
Eiwitten19 g
Zout1.1 g

Trefwoorden

familiedoordeweekzomerZonder vlees of visvegetarischsaladecouscous

Tips

Voeg voor een extra hartige bite 3 el gezouten gepelde pistachenoten toe.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.