Pappardelle met paddenstoelen, mascarpone en truffelolie

Het water loopt je in de mond van deze pappardelle. Dit eenvoudige, vegetarische hoofdgerecht staat binnen een half uur op tafel en zal bij iedereen in de smaak vallen. De combinatie van paddenstoelen, mascarpone en truffel is heerlijk!

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 30 minuten
  • hoofdgerecht
Pappardelle met paddenstoelen, mascarpone en truffelolie

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Een fijne pasta voor een feestelijke maaltijd: pappardelle met kastanjechampignons en witlof. Extra lekker: maak de pasta zelf!

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de paddenstoelen in plakjes. Verhit een scheutje olijfolie en bak hierin de paddenstoelen 3-4 minuten, tot het vocht verdampt is. Breng op smaak met zout en peper en schep van de warmtebron af de mascarpone erdoor.

Stap 2

Giet de pasta af en vang wat kookvocht op. Schep de pappardelle door de pastasaus met de helft van de Parmezaanse kaas en de helft van de bieslook. Voeg enkele lepels kookvocht toe als de saus te dik is.

Stap 3

Bestrooi de pasta op het bord met de rest van de groene kruiden en de Parmezaanse kaas. Verdeel een scheut truffelolie erover.

Voedingswaarden

Energie605 kcal
Vetten51 g
waarvan: verzadigd vet25 g
Koolhydraten18 g
waarvan: suikers0 g
Vezels2 g
Eiwitten18 g
Zout0.6 g

Trefwoorden

familieweekendspeciale dagenkerstZonder vlees of viswinterherfstpasta's

Tips

Kun je geen truffelolie vinden? Vervang de truffelolie in dit recept door zeer fijngehakte (kastanje)champignons met een beetje olijfolie of gebruik truffeltapenade.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.