Panzanella met nectarine

Deze zomerse salade met nectarine, mozzarella en knapperige croutons is licht, fris en perfect als hoofdgerecht op warme dagen.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 25 minuten
  • hoofdgerecht
Panzanella met nectarine

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Scheur het stokbrood in grove stukken van ca. 3 cm. Verhit 2 el olie in een ruime koekenpan en bak het brood in 5 min. goudbruin en knapperig.

Stap 2

Snijd intussen de nectarine rondom in, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in partjes. Halveer de tomaatjes. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Giet de mozzarella af.

Stap 3

Klop 3 el olijfolie, het sap van de citroen, honing en mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 4

Verdeel de komkommer, tomaatjes, nectarines over een serveerschaal. Besprenkel met de dressing. Scheur de mozzarella in grove stukken en leg ertussen. Verdeel de croutons erover en garneer met blaadjes basilicum.

Voedingswaarden

Energie255 kcal
Vetten18 g
waarvan: verzadigd vet5 g
Koolhydraten14 g
waarvan: suikers0 g
Vezels2 g
Eiwitten6 g
Zout0.4 g

Trefwoorden

familiebrooddoordeweekzomerZonder vlees of visvegetarischsalade

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.