Panzanella met nectarine
Deze zomerse salade met nectarine, mozzarella en knapperige croutons is licht, fris en perfect als hoofdgerecht op warme dagen.
- 4 personen
- eenvoudig
- 25 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Scheur het stokbrood in grove stukken van ca. 3 cm. Verhit 2 el olie in een ruime koekenpan en bak het brood in 5 min. goudbruin en knapperig.
Stap 2
Snijd intussen de nectarine rondom in, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in partjes. Halveer de tomaatjes. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Giet de mozzarella af.
Stap 3
Klop 3 el olijfolie, het sap van de citroen, honing en mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 4
Verdeel de komkommer, tomaatjes, nectarines over een serveerschaal. Besprenkel met de dressing. Scheur de mozzarella in grove stukken en leg ertussen. Verdeel de croutons erover en garneer met blaadjes basilicum.