Paastaartjes

Zoek je een lekkere paastaart? Dat kan natuurlijk een groot exemplaar zijn, maar deze kleine bladerdeegtaartjes met rood fruit en een slagroomsoes om het af te maken zien er misschien nog wel feestelijker uit.

  • 6 personen
  • gemiddeld
  • 20 minuten
  • nagerecht
Paastaartjes

Ingrediënten

6 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220ºC. Bestuif de muffinvorm met bloem. Bekleed de holtes met bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg een stukje bakpapier erop en vul met de blindbakvulling (droge bonen of ongekookte rijst). Bestrijk de randen van het deeg met ei en bestrooi met suiker.

Stap 2

Bak de deegvormpjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin. Laat iets afkoelen en neem uit de vorm. Laat verder afkoelen. Verwarm de room tot het kookpunt en giet in een kom over de chocolade. Roer met een garde tot alle chocolade is gesmolten en laat al roerend iets afkoelen. Verdeel deze ganache met 2 lepels over de taartbodempjes en laat 1 uur opstijven.

Stap 3

Verdeel vlak voor het serveren slagroomsoesjes over de taartjes en garneer met vers fruit en/of paaseitjes. Bestuif de taartjes met poedersuiker.

Voedingswaarden

Geen voedingswaarden beschikbaar

Trefwoorden

familieweekendpasenspeciale dagenlentekinderenhigh teaklein gebak

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.