Ovenschotel met zalm, aardappel en broccoli
Maak een doordeweekse dag net even specialer door zalm, aardappel en broccoli in de oven te schuiven. Kleine moeite, groots plezier.
- 4 personen
- gemiddeld
- 15 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng de broccoli, aardappeltjes en ui met 2 el olie en 1 el specerijen in de ovenschaal en rooster 25 min. in het midden van de oven.
Stap 2
Dep intussen de zalm droog. Meng de rest van de olie en specerijen met 2 el yoghurt, 1 el koriander en een mespunt zout. Bestrijk de zalm ermee. Neem de ovenschaal na 15 min. uit de oven en schep om. Leg de zalm erop en rooster nog 10-12 min. tot de zalm bijna gaar is.
Stap 3
Neem de schaal uit de oven, haal de zalm eruit en breek in stukken. Schep de bosui door de ovenschotel en verdeel de zalm erover. Bestrooi met de rest van de koriander en serveer met de rest van de yoghurt.