Ovenpannenkoek met bosvruchten-ricotta
Een pannenkoek uit de oven, het kan gewoon met dit recept! Deze ovenpannenkoek met bosvruchten-ricotta ziet er feestelijk uit en is ook nog eens erg lekker.
- 4 personen
- gemiddeld
- 15 minuten
- nagerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Smelt de boter in een (steel)pan. Klop 250 gram ricotta los met de eieren, melk en suiker. Giet de gesmolten boter erbij. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en spatel tot een egaal beslag.
Stap 2
Giet het beslag in de braadslede. Verdeel de helft van de bosvruchten erover en bak 25-30 minuten in de oven, tot het beslag mooi gerezen en goudbruin is.
Stap 3
Meng intussen de overige ricotta met de overige bosvruchten en vanillesuiker. Snijd de pannenkoek in repen en serveer met een schepje bosvruchten-ricotta. Besprenkel naar smaak met honing of ahornsiroop.