Ovenpannenkoek met bosvruchten-ricotta

Een pannenkoek uit de oven, het kan gewoon met dit recept! Deze ovenpannenkoek met bosvruchten-ricotta ziet er feestelijk uit en is ook nog eens erg lekker.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 15 minuten
  • nagerecht
Ovenpannenkoek met bosvruchten-ricotta

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200ºC. Smelt de boter in een (steel)pan. Klop 250 gram ricotta los met de eieren, melk en suiker. Giet de gesmolten boter erbij. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en spatel tot een egaal beslag.

Stap 2

Giet het beslag in de braadslede. Verdeel de helft van de bosvruchten erover en bak 25-30 minuten in de oven, tot het beslag mooi gerezen en goudbruin is.

Stap 3

Meng intussen de overige ricotta met de overige bosvruchten en vanillesuiker. Snijd de pannenkoek in repen en serveer met een schepje bosvruchten-ricotta. Besprenkel naar smaak met honing of ahornsiroop.

Voedingswaarden

Energie540 kcal
Vetten28 g
waarvan: verzadigd vet17 g
Koolhydraten50 g
waarvan: suikers0 g
Vezels3 g
Eiwitten21 g
Zout0.6 g

Trefwoorden

familieweekendontbijtspeciale dagenkerstpannenkoekenovengerecht

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.