Orzo met spinazie en zongedroogde tomaten

Op en top nazomer uit één pan: snel, simpel en zonnig pastagerecht met rosé.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 20 minuten
  • hoofdgerecht
Orzo met spinazie en zongedroogde tomaten

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Los het bouillonblokje op in 500 ml kokend water en houd de bouillon op een lage stand warm. Snipper intussen de sjalot en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in kleine stukjes.

Stap 2

Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de sjalot, knoflook en tomaat 2 min. Schep de orzo erdoor. Voeg ook de spinazie toe en laat al omscheppend slinken.

Stap 3

Schenk de wijn bij de orzo. Voeg ook de bouillon toe en breng aan de kook. Kook de orzo op een lage stand afgedekt in 8-10 min. beetgaar. Rasp intussen de kaas.

Stap 4

Neem de orzo van de warmtebron. Roer de helft van de kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schep de orzo op 4 borden en serveer met de rest van de kaas.

Voedingswaarden

Energie503 kcal
Vetten11 g
waarvan: verzadigd vet3 g
Koolhydraten70 g
waarvan: suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten21 g
Zout1.8 g

Trefwoorden

familiedoordeweekklaar in 20 minutenzomerZonder vlees of visvegetarischpasta's

Tips

Bestrooi met 1 el geroosterde pijnboompitten voor een knapperige beet.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.