Rollade op Oosterse wijze
Een heerlijke Paasbrunch met een twist: rollade op Oosterse wijze
- 4 personen
- eenvoudig
- 60 minuten
- brunch

Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 130 °C.
Stap 2
Smelt de boter in een pan. Rol de rollade voorzichtig heen en weer en bak hem goudbruin aan alle kanten aan.
Stap 3
Schep de boter over de bovenkant van de rollade.
Stap 4
Leg de rollade in een ovenschaal en zet deze in de oven.
Stap 5
Snijd de winterpenen en prei in stukken van ca. 3 cm en de ui, gember en shiitake in stukken van ca. 1 cm.
Stap 6
Bak alle groenten lichtbruin.
Stap 7
Breng het water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe.
Stap 8
Draai de rollade en bedruip deze met bouillon. Houd 10 ml bouillon apart.
Stap 9
Blus de groenten af met de bouillon en ketjap.
Stap 10
Zeef de groenten uit de bouillon. Laat de bouillon in ca. 5 minuten inkoken tot een saus.
Stap 11
Voeg de groenten weer toe aan de saus.
Stap 12
Draai de rollade en bedruip deze nogmaals met bouillon.
Stap 13
Haal na 40 minuten de schaal uit de oven en pak de rollade in met aluminiumfolie
Stap 14
Verwijder na ca. 10 minuten het aluminiumfolie en bestrijk de rollade met de saus.
Stap 15
Snijd de rollade in dunne plakken. Leg op elk bord twee plakken en drapeer de groenten eromheen. Druppel een cirkel van saus op elk bord. Rasp limoenschil over het gerecht en strooi er gebakken uitjes overheen.