Ontbijtmuffins met cranberry, walnoten en wortel
Dat is pas een goed begin van de dag: ontbijtmuffins! Maak een extra voorraad, want je kunt ontbijtmuffins heel goed invriezen. Zo heb je altijd een gezond ontbijt in huis.
- 4 personen
- eenvoudig
- 15 minuten
- tussendoortje
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Houd 4 eetlepels basterdsuiker apart. Meng de rest van de suiker met de muesli, kaneel, het bakmeel en bakpoeder in een kom.
Stap 2
Roer in een andere kom de amandeldrink, zonnebloemolie en pindakaas glad. Voeg de appel en wortel toe en roer goed door. Voeg dit mengsel toe aan de droge ingrediënten. Roer de cranberry's en walnoten erdoor. Verwarm de oven voor op 180ºC.
Stap 3
Schep het beslag in de holtes van de muffinvorm, bestrooi met de overige suiker en bak de muffins in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.