Ontbijtmuffins met cranberry, walnoten en wortel

Dat is pas een goed begin van de dag: ontbijtmuffins! Maak een extra voorraad, want je kunt ontbijtmuffins heel goed invriezen. Zo heb je altijd een gezond ontbijt in huis.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 15 minuten
  • tussendoortje
Ontbijtmuffins met cranberry, walnoten en wortel

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Houd 4 eetlepels basterdsuiker apart. Meng de rest van de suiker met de muesli, kaneel, het bakmeel en bakpoeder in een kom.

Stap 2

Roer in een andere kom de amandeldrink, zonnebloemolie en pindakaas glad. Voeg de appel en wortel toe en roer goed door. Voeg dit mengsel toe aan de droge ingrediënten. Roer de cranberry's en walnoten erdoor. Verwarm de oven voor op 180ºC.

Stap 3

Schep het beslag in de holtes van de muffinvorm, bestrooi met de overige suiker en bak de muffins in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.

Voedingswaarden

Energie520 kcal
Vetten23 g
waarvan: verzadigd vet3 g
Koolhydraten63 g
waarvan: suikers0 g
Vezels6 g
Eiwitten12 g
Zout0.7 g

Trefwoorden

familieontbijtbrunchkinderengebakklein gebakwinterherfstmuffinsveganistisch

Tips

Je kunt deze muffins goed voorbereiden en ook prima invriezen. Handig om dus een voorraadje van in huis te hebben! Wanneer je dit recept alvast in het weekend maakt, bespaart je dat op doordeweekse ochtenden veel tijd. En zo'n muffin is ook nog eens ideaal om mee te nemen in de broodtrommel of lunchbox voor onderweg.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.