Ontbijtbowl met quinoa, roerei en spinazie

Een hartige ontbijtbowl is gegarandeerd een goed begin van de dag. Met quinoa als basis, spinazie, eieren, avocado en feta.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 15 minuten
  • lunch
Ontbijtbowl met quinoa, roerei en spinazie

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olijfolie in een koekenpan en laat hierin de spinazie handje voor handje slinken. Voeg de eieren toe en roer rustig door, tot het ei net is gestold. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 2

Schep de quinoa in kommen. Verdeel het roerei, de avocado en tomaatjes erover. Maak af met wat feta.

Voedingswaarden

Energie705 kcal
Vetten41 g
waarvan: verzadigd vet10 g
Koolhydraten47 g
waarvan: suikers0 g
Vezels12 g
Eiwitten30 g
Zout1.1 g

Trefwoorden

weekendontbijtbrunchklaar in 20 minutenZonder vlees of visvegetarischlunchkomgerechten

Tips

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

Cookies en Poiesz

Deze website gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Functionele cookies zijn nodig voor een goede werking van de website. Wilt u weten hoe we met privacy omgaan? Zie ons privacy statement.