Oesterzwamrendang met pindaboontjes
De oesterzwammen in deze Indonesische rendang, zijn de perfecte vervanger voor als je een keertje vegetarisch wilt eten.
- 4 personen
- eenvoudig
- 20 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verhit de olie in een braadpan. Fruit de ui met de knoflook en rode peper 1 min. Voeg de boemboe toe en bak 2 min. mee.
Stap 2
Voeg de oesterzwammen toe en bak nog 5 min. Schenk de kokosmelk met 100 ml water langs de rand in de pan. Breng tegen de kook.
Stap 3
Draai de warmtebron laag en stoof de rendang met het deksel op de pan 40 min.
Stap 4
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen in 8 min. gaar. Giet de bonen af en schud ze om met de pinda's.
Stap 5
Schep de rijst met de rendang op 4 borden. Serveer met de pindaboontjes.