Oesterzwamrendang met pindaboontjes

De oesterzwammen in deze Indonesische rendang, zijn de perfecte vervanger voor als je een keertje vegetarisch wilt eten.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 20 minuten
  • hoofdgerecht
Oesterzwamrendang met pindaboontjes

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verhit de olie in een braadpan. Fruit de ui met de knoflook en rode peper 1 min. Voeg de boemboe toe en bak 2 min. mee.

Stap 2

Voeg de oesterzwammen toe en bak nog 5 min. Schenk de kokosmelk met 100 ml water langs de rand in de pan. Breng tegen de kook.

Stap 3

Draai de warmtebron laag en stoof de rendang met het deksel op de pan 40 min.

Stap 4

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen in 8 min. gaar. Giet de bonen af en schud ze om met de pinda's.

Stap 5

Schep de rijst met de rendang op 4 borden. Serveer met de pindaboontjes.

Voedingswaarden

Energie648 kcal
Vetten28 g
waarvan: verzadigd vet11 g
Koolhydraten73 g
waarvan: suikers0 g
Vezels10 g
Eiwitten21 g
Zout0.4 g

Trefwoorden

familieweekendZonder vlees of visvegetarischstoofgerecht

Tips

Boemboe is een nat kruidenmengsel, ideaal als basis voor een stoofgerecht. De boemboe voor vlees bevat geen vlees en vis en is perfect voor een rendang zonder vlees.Wil je het iets goedkoper? Je kunt de helft van de oesterzwammen prima vervangen door champignons!

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.