Noordertrots appelbavarois met fruitgelei
- 6 personen
- eenvoudig
- 35 minuten
- nagerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de wijn met de suiker. Laat deze net niet koken.
Stap 2
Week 5 gelatineblaadjes 10 minuten in 2 dl koud water.
Stap 3
Maak het fruit schoon.
Stap 4
Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de hete wijn.
Stap 5
Zet de gelei koud totdat deze bijna gaat geleren.
Stap 6
Giet een laagje gelei in de bakvorm en leg het fruit erin. Bedek het fruit met de rest van de gelei.
Stap 7
Zet de bakvorm in de koelkast en laat geheel opstijven.
Stap 8
Verwarm het vruchtensap samen met de appelstroop.
Stap 9
Week 9 gelatineblaadjes 10 minuten in 2dl koud water.
Stap 10
Knijp de blaadjes uit en roer ze door het vruchtensap.
Stap 11
Giet het vruchtensap op een plateau en laat het geleren.
Stap 12
Klop de slagroom net niet helemaal stijf en zet deze in de koelkast.
Stap 13
Monteer de slagroom met de appelgelei.
Stap 14
Haal de gestolde gelei uit de koelkast en schep de bavarois erop.
Stap 15
Snijd de cake in gelijke plakken en leg deze op de bavarois.
Stap 16
Laat het geheel 6 uur opstijven in de koelkast.
Stap 17
Zet de appelbavarois met fruitgelei in z’n geheel op tafel en garneer deze rondom met slagroom. Snijd de taart aan en serveer er vanille-ijs bij.