Noordertrots appelbavarois met fruitgelei

  • 6 personen
  • eenvoudig
  • 35 minuten
  • nagerecht
Noordertrots appelbavarois met fruitgelei

Ingrediënten

6 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de wijn met de suiker. Laat deze net niet koken.

Stap 2

Week 5 gelatineblaadjes 10 minuten in 2 dl koud water.

Stap 3

Maak het fruit schoon.

Stap 4

Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de hete wijn.

Stap 5

Zet de gelei koud totdat deze bijna gaat geleren.

Stap 6

Giet een laagje gelei in de bakvorm en leg het fruit erin. Bedek het fruit met de rest van de gelei.

Stap 7

Zet de bakvorm in de koelkast en laat geheel opstijven.

Stap 8

Verwarm het vruchtensap samen met de appelstroop.

Stap 9

Week 9 gelatineblaadjes 10 minuten in 2dl koud water.

Stap 10

Knijp de blaadjes uit en roer ze door het vruchtensap.

Stap 11

Giet het vruchtensap op een plateau en laat het geleren.

Stap 12

Klop de slagroom net niet helemaal stijf en zet deze in de koelkast.

Stap 13

Monteer de slagroom met de appelgelei.

Stap 14

Haal de gestolde gelei uit de koelkast en schep de bavarois erop.

Stap 15

Snijd de cake in gelijke plakken en leg deze op de bavarois.

Stap 16

Laat het geheel 6 uur opstijven in de koelkast.

Stap 17

Zet de appelbavarois met fruitgelei in z’n geheel op tafel en garneer deze rondom met slagroom. Snijd de taart aan en serveer er vanille-ijs bij.

Voedingswaarden

Geen voedingswaarden beschikbaar

Trefwoorden

kerstNoordertrotsAppelbavarois

Tips

Dinner to go! Voer thuis stap 1 t/m 16 uit en maak ter plekke de appelbavarois af met slagroom en vanille-ijs.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.