No-bake kokoscheesecake met pistache

Nóg lekkerder als je ‘m een dag van tevoren maakt. Doen dus! En dan met kerst zelf alleen inpakken en wegwezen!

  • 8 personen
  • eenvoudig
  • 30 minuten
  • nagerecht
No-bake kokoscheesecake met pistache

Ingrediënten

8 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Vet de bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Smelt de boter en maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Meng de koekjes met de boter en verdeel over de bodem van de vorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel en zet in de koelkast.

Stap 2

Ga verder met de vulling. Boen de limoenen schoon, rasp de groene schil eraf en pers 1 vrucht uit. Bewaar de andere limoen voor garnering. Week de gelatine 5 min. in koud water. Verwarm intussen het limoensap op een lage stand. Meng de roomkaas, kokosmelk, de poedersuiker en limoenrasp in een ruime kom.

Stap 3

Knijp de gelatine uit. Neem het hete limoensap van de warmtebron en laat hierin de gelatine oplossen. Laat iets afkoelen en meng door de vulling.

Stap 4

Neem de bodem uit de koelkast en schep de vulling erop. Dek af en zet minimaal 4 uur in de koelkast.

Stap 5

Rooster de noten in een droge koekenpan en laat afkoelen. Hak grof. Snijd de limoen in dunne plakken, snijd elk plak in zodat je ze gedraaid kunt neerzetten. Verwijder de vorm van de cheesecake en verdeel de bramen erover. Bestrooi met de pistache en garneer met de limoenplakjes.

Voedingswaarden

Energie515 kcal
Vetten39 g
waarvan: verzadigd vet23 g
Koolhydraten31 g
waarvan: suikers0 g
Vezels2 g
Eiwitten2 g
Zout0.5 g

Trefwoorden

familiespeciale dagenkerstwintercakecheesecake

Tips

Geen slofbakvorm? Je kunt de cheesecake ook in een ronde springvorm (Ø 20 cm) maken.Maak de taart tot 1 dag van tevoren. Neem je de taart mee? Rooster de noten alvast en neem in een afgesloten bakje mee. Snijd de limoen voordat je de cheesecake versiert met de bramen.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.