No-bake kokoscheesecake met pistache
Nóg lekkerder als je ‘m een dag van tevoren maakt. Doen dus! En dan met kerst zelf alleen inpakken en wegwezen!
- 8 personen
- eenvoudig
- 30 minuten
- nagerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Vet de bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Smelt de boter en maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Meng de koekjes met de boter en verdeel over de bodem van de vorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel en zet in de koelkast.
Stap 2
Ga verder met de vulling. Boen de limoenen schoon, rasp de groene schil eraf en pers 1 vrucht uit. Bewaar de andere limoen voor garnering. Week de gelatine 5 min. in koud water. Verwarm intussen het limoensap op een lage stand. Meng de roomkaas, kokosmelk, de poedersuiker en limoenrasp in een ruime kom.
Stap 3
Knijp de gelatine uit. Neem het hete limoensap van de warmtebron en laat hierin de gelatine oplossen. Laat iets afkoelen en meng door de vulling.
Stap 4
Neem de bodem uit de koelkast en schep de vulling erop. Dek af en zet minimaal 4 uur in de koelkast.
Stap 5
Rooster de noten in een droge koekenpan en laat afkoelen. Hak grof. Snijd de limoen in dunne plakken, snijd elk plak in zodat je ze gedraaid kunt neerzetten. Verwijder de vorm van de cheesecake en verdeel de bramen erover. Bestrooi met de pistache en garneer met de limoenplakjes.