Nasi uit de oven met paksoi
Maak deze vegetarische nasi in de oven voor extra knapperige rijst en een heerlijke textuur. Het gemberpoeder voegt een warme, frisse smaak toe aan dit smaakvolle gerecht.
- 4 personen
- eenvoudig
- 25 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Laat iets afkoelen en roer met een vork los. Doe de ketjap en gemberpoeder erbij, schep om en breng op smaak met zout en peper.
Stap 2
Snijd de ui in dunne partjes. Snijd de paksoi in stukjes van 2 cm. Verdeel de rijst over de ovenschaal en schep de ui, paksoi en tuinerwten erdoor. Maak 4 kuiltjes in de rijst en breek boven elk kuiltje een ei. Bak de nasi 15-20 min. in het midden van de oven tot het eiwit gaar is en de rijst een beetje krokant.
Stap 3
Snijd intussen de peper in ringetjes (verwijder evt. de zaadlijsten voor een mildere smaak) en de limoen in partjes. Bestrooi de nasi met de peper en gebakken uitjes. Serveer met de limoenpartjes.