Nasi uit de oven met paksoi

Maak deze vegetarische nasi in de oven voor extra knapperige rijst en een heerlijke textuur. Het gemberpoeder voegt een warme, frisse smaak toe aan dit smaakvolle gerecht.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 25 minuten
  • hoofdgerecht
Nasi uit de oven met paksoi

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Laat iets afkoelen en roer met een vork los. Doe de ketjap en gemberpoeder erbij, schep om en breng op smaak met zout en peper.

Stap 2

Snijd de ui in dunne partjes. Snijd de paksoi in stukjes van 2 cm. Verdeel de rijst over de ovenschaal en schep de ui, paksoi en tuinerwten erdoor. Maak 4 kuiltjes in de rijst en breek boven elk kuiltje een ei. Bak de nasi 15-20 min. in het midden van de oven tot het eiwit gaar is en de rijst een beetje krokant.

Stap 3

Snijd intussen de peper in ringetjes (verwijder evt. de zaadlijsten voor een mildere smaak) en de limoen in partjes. Bestrooi de nasi met de peper en gebakken uitjes. Serveer met de limoenpartjes.

Voedingswaarden

Energie490 kcal
Vetten8 g
waarvan: verzadigd vet3 g
Koolhydraten86 g
waarvan: suikers0 g
Vezels6 g
Eiwitten17 g
Zout1.6 g

Trefwoorden

familiedoordeweekZonder vlees of visvegetarischovengerechtherfstrijst

Tips

Lekker met kroepoek en gehakte pinda's.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.