Nachoplaat met bonen en cheddarkaas

Een krakend goeie Mexicaanse plaat met tortillachips en bonen! Zo wordt vegetarisch koken wel héél makkelijk.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 20 minuten
  • hoofdgerecht
Nachoplaat met bonen en cheddarkaas

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200°C. Strooi de tortillachips op de bakplaat. Schenk de kidneybonen in een zeef, spoel ze af en laat uitlekken.

Stap 2

Snijd de paprika's in blokjes van 1 cm. Halveer 300 g cherrytomaatjes. Snijd 1½ ui in halve ringen. Verdeel de paprika, tomaatjes, uienringen en kidneybonen over de chips.

Stap 3

Bestrooi met de kaas. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 4

Bak de nachoplaat 10 min. in de oven tot de kaas gesmolten is. Maal intussen in de hakmolen de rest van de tomaatjes en ui grof. Breng de salsa op smaak met limoensap, zout en peper.

Stap 5

Serveer de nachoplaat met de tomatensalsa.

Voedingswaarden

Energie684 kcal
Vetten32 g
waarvan: verzadigd vet10 g
Koolhydraten68 g
waarvan: suikers0 g
Vezels14 g
Eiwitten24 g
Zout1.8 g

Trefwoorden

familiedoordeweekZonder vlees of visvegetarischovengerechtbudget

Tips

Vervang eens een stukje vlees of vis door een vegavariant, dat scheelt euro's.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.