Nachoplaat met bonen en cheddarkaas
Een krakend goeie Mexicaanse plaat met tortillachips en bonen! Zo wordt vegetarisch koken wel héél makkelijk.
- 4 personen
- eenvoudig
- 20 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Strooi de tortillachips op de bakplaat. Schenk de kidneybonen in een zeef, spoel ze af en laat uitlekken.
Stap 2
Snijd de paprika's in blokjes van 1 cm. Halveer 300 g cherrytomaatjes. Snijd 1½ ui in halve ringen. Verdeel de paprika, tomaatjes, uienringen en kidneybonen over de chips.
Stap 3
Bestrooi met de kaas. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Bak de nachoplaat 10 min. in de oven tot de kaas gesmolten is. Maal intussen in de hakmolen de rest van de tomaatjes en ui grof. Breng de salsa op smaak met limoensap, zout en peper.
Stap 5
Serveer de nachoplaat met de tomatensalsa.