Mini-quiches met broccoli en zalm

Mini-quiche maken? Maak een extra voorraad en vries ze in – zo heb je altijd lekkere hapjes in huis voor een spontane borrel.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 20 minuten
  • lunch
Mini-quiches met broccoli en zalm

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200°C. Vet 10 holtes van de muffinvorm in met de olie. Laat de deegplakjes ontdooien.

Stap 2

Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de steel in kleine blokjes. Kook de broccoli in water met zout in 6-8 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken.

Stap 3

Klop de eieren los met de slagroom en kaas. Voeg 2 tl gedroogde dille toe en breng op smaak met zout en peper. Snijd de zalm in blokjes.

Stap 4

Bekleed de muffinholtes met de deegplakjes. Verdeel de broccoli, zalm en het eimengsel erover.

Stap 5

Bak de mini-quiches in 20-25 min. lichtbruin en gaar in de oven.

Voedingswaarden

Energie222 kcal
Vetten16 g
waarvan: verzadigd vet8 g
Koolhydraten9 g
waarvan: suikers0 g
Vezels1 g
Eiwitten8 g
Zout0.4 g

Trefwoorden

vishigh teaborrelhapjeborrellunchquicheleftoversgrote groeppicknick

Tips

Ook lekker als borrelhapje. Je kunt ze serveren op kamertemperatuur.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.