Mini-quiches met broccoli en zalm
Mini-quiche maken? Maak een extra voorraad en vries ze in – zo heb je altijd lekkere hapjes in huis voor een spontane borrel.
- 4 personen
- eenvoudig
- 20 minuten
- lunch
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet 10 holtes van de muffinvorm in met de olie. Laat de deegplakjes ontdooien.
Stap 2
Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de steel in kleine blokjes. Kook de broccoli in water met zout in 6-8 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
Stap 3
Klop de eieren los met de slagroom en kaas. Voeg 2 tl gedroogde dille toe en breng op smaak met zout en peper. Snijd de zalm in blokjes.
Stap 4
Bekleed de muffinholtes met de deegplakjes. Verdeel de broccoli, zalm en het eimengsel erover.
Stap 5
Bak de mini-quiches in 20-25 min. lichtbruin en gaar in de oven.