Mini-paddenstoelenquiches met truffelolie

Het water loopt je in de mond van de combinatie van truffel en paddenstoelen. Lekker als hapje of als voorgerecht tijdens kerst: mini paddenstoelenquiches met truffelolie.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 25 minuten
  • voorgerecht
Mini-paddenstoelenquiches met truffelolie

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 190ºC. Snijd een cirkel uit de plakjes bladerdeeg zodat ze in de holtes van de mffinvorm passen. Prik met een vork in het deeg. Leg steeds een velletje bakpapier erop en giet de blindbakvulling erin. Bak de bladerdeegbakjes circa 10 minuten in de oven. Verwijder het bakpapier met de steunvulling en bak nog 5 minuten verder. Laat afkoelen in de vorm.

Stap 2

Verhit intussen de boter en bak hierin de paddenstoelen, knoflook en rozemarijn. Klop de eieren los met de truffelolie en voeg de crème fraîche en room toe. Klop glad.

Stap 3

Vul de deegbakjes in de vorm met de paddenstoelen en giet het eimengsel erop. Leg een mooi plakje paddenstoel erop en bak de taartjes in de oven in circa 10 minuten gaar en goudbruin. Serveer (lauw)warm.

Voedingswaarden

Energie365 kcal
Vetten30 g
waarvan: verzadigd vet18 g
Koolhydraten17 g
waarvan: suikers0 g
Vezels2 g
Eiwitten6 g
Zout0.4 g

Trefwoorden

weekendspeciale dagenkerstvegetarischborrelhapjeborrelwinterovengerechtquicheherfst

Tips

Vervang de truffelolie in dit recept door notenolie.Liever met vlees? Voeg uitgebakken spekjes toe aan de vulling.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.