Mini-paddenstoelenquiches met truffelolie
Het water loopt je in de mond van de combinatie van truffel en paddenstoelen. Lekker als hapje of als voorgerecht tijdens kerst: mini paddenstoelenquiches met truffelolie.
- 4 personen
- gemiddeld
- 25 minuten
- voorgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 190ºC. Snijd een cirkel uit de plakjes bladerdeeg zodat ze in de holtes van de mffinvorm passen. Prik met een vork in het deeg. Leg steeds een velletje bakpapier erop en giet de blindbakvulling erin. Bak de bladerdeegbakjes circa 10 minuten in de oven. Verwijder het bakpapier met de steunvulling en bak nog 5 minuten verder. Laat afkoelen in de vorm.
Stap 2
Verhit intussen de boter en bak hierin de paddenstoelen, knoflook en rozemarijn. Klop de eieren los met de truffelolie en voeg de crème fraîche en room toe. Klop glad.
Stap 3
Vul de deegbakjes in de vorm met de paddenstoelen en giet het eimengsel erop. Leg een mooi plakje paddenstoel erop en bak de taartjes in de oven in circa 10 minuten gaar en goudbruin. Serveer (lauw)warm.