Mezzelune met pompoen en hazelnoten

Mezzelune is een gevulde pastasoort in de vorm van halve maantjes. Door de pompoen en hazelnoten serveer je eenvoudig en snel een vleugje herfst op je bord.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 20 minuten
  • voorgerecht
Mezzelune met pompoen en hazelnoten

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Kook de pompoenblokjes in 10 min. gaar. Giet af en pureer met de ricotta, het sinaasappelrasp en 1-2 el -sap glad. Breng op smaak met zout en peper. Houd warm.

Stap 2

Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en hak de noten grof.

Stap 3

Schep de pompoensaus op bordjes, verdeel de pasta erover, besprenkel met de olie en bestrooi met de hazelnoten en munt.

Voedingswaarden

Energie354 kcal
Vetten24 g
waarvan: verzadigd vet6 g
Koolhydraten22 g
waarvan: suikers0 g
Vezels3 g
Eiwitten11 g
Zout1.3 g

Trefwoorden

weekendklaar in 20 minutenZonder vlees of visvegetarischpasta's

Tips

Lekker met Parmezaanse kaas.Je kunt de saus tot 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op een lage stand.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.