Mexicaanse maïssoep met paprika
Op zoek naar een goedgevulde soep? Deze Mexicaanse maïssoep is romig, kruidig en klaar in 25 minuten.
- 4 personen
- eenvoudig
- 15 minuten
- lunch
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Laat de maïs uitlekken. Snijd 1½ paprika in stukken, snijd ½ paprika in kleine blokjes. Boen de limoenen schoon, rasp de groene schil eraf en pers 1½ vrucht uit. Snijd ½ vrucht in 4 partjes.
Stap 2
Mix 2/3 van de maïs met de grofgesneden paprika, cajunkruiden en het limoen- en wortelsap in de blender tot een bijna gladde soep. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Zet de soep minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast. Meng intussen de rest van de maïs en paprikablokjes met het limoenrasp en bewaar afgedekt in de koelkast.
Stap 4
Schenk de soep in kommetjes en verdeel de maïstopping erover. Garneer met een limoenpartje. Neem de gekoelde soep mee in een thermosfles en bewaar de topping gekoeld in een bewaardoos.