Mexicaanse maïssoep met paprika

Op zoek naar een goedgevulde soep? Deze Mexicaanse maïssoep is romig, kruidig en klaar in 25 minuten.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 15 minuten
  • lunch
Mexicaanse maïssoep met paprika

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Laat de maïs uitlekken. Snijd 1½ paprika in stukken, snijd ½ paprika in kleine blokjes. Boen de limoenen schoon, rasp de groene schil eraf en pers 1½ vrucht uit. Snijd ½ vrucht in 4 partjes.

Stap 2

Mix 2/3 van de maïs met de grofgesneden paprika, cajunkruiden en het limoen- en wortelsap in de blender tot een bijna gladde soep. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3

Zet de soep minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast. Meng intussen de rest van de maïs en paprikablokjes met het limoenrasp en bewaar afgedekt in de koelkast.

Stap 4

Schenk de soep in kommetjes en verdeel de maïstopping erover. Garneer met een limoenpartje. Neem de gekoelde soep mee in een thermosfles en bewaar de topping gekoeld in een bewaardoos.

Voedingswaarden

Energie136 kcal
Vetten2 g
waarvan: verzadigd vet0 g
Koolhydraten24 g
waarvan: suikers0 g
Vezels5 g
Eiwitten4 g
Zout2 g

Trefwoorden

familiedoordeweekZonder vlees of visvegetarischsoeplunch

Tips

Lekker in dit soepje: kleine blokjes chorizo of uitgebakken spekjes.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.