Mexicaanse loaded gepofte zoete aardappel


Gepofte zoete aardappel uit de oven is gegarandeerd een succes. Een eyecatcher van een recept als je gasten over de vloer krijgt!

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 30 minuten
  • hoofdgerecht
Mexicaanse loaded gepofte zoete aardappel


Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg elke aardappel (van dezelfde grootte) op een ruim stuk aluminiumfolie en bestrijk rondom met olie. Prik met een vork gaatjes in de schil en vouw het folie eromheen dicht. Leg op een bakplaat of in een ovenschaal en pof de zoete aardappels in 30-40 minuten in de oven.

Stap 2

Verwarm intussen de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg het gehakt en de kruiden toe en bak rul. Voeg een paar eetlepels water, de bonen en mais toe en warm nog 5 minuten zachtjes door.

Stap 3

Controleer met een prikker of de aardappels gaar zijn en neem ze uit het folie. Leg op borden en snijd de bovenkant open. Duw de delen een beetje uit elkaar en schep een flinke lepel gehakt en bonen erop.

Stap 4

Bestrooi met de bosui, rode peper en koriander. Schep een lepel kwark erop en serveer direct.

Voedingswaarden

Energie405 kcal
Vetten19 g
waarvan: verzadigd vet7 g
Koolhydraten36 g
waarvan: suikers0 g
Vezels7 g
Eiwitten18 g
Zout2.3 g

Trefwoorden

vleesfamiliedoordeweekHeld van de maandovengerechtslank

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.