Mexicaanse bonensoep met tortillachips

Dit recept is ideaal voor de stevige trek, bijvoorbeeld na een lange wandeling: Mexicaanse bonensoep met tortillachips. Lekker met zelfgemaakte guacamole.

  • 2 personen
  • gemiddeld
  • 20 minuten
  • hoofdgerecht
Mexicaanse bonensoep met tortillachips

Ingrediënten

2 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de tacokruiden ½ minuut. Voeg de ui en de helft van de knoflook toe en bak nog 2 minuten. Voeg de mais, bouillon, tomaten en bonen toe en laat 10-15 minuten pruttelen tot de gewenste dikte.

Stap 2

Prak intussen in een kom de overige knoflook met de helft van de avocado en de zure room tot een romig mengsel. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3

Schep de soep in kommen en serveer met een schep van het avocadomengsel en de tortillachips erbij. Snijd de overige avocado in plakken en leg op de soep. Serveer eventueel met jalapeñopepers naar smaak.

Voedingswaarden

Energie715 kcal
Vetten41 g
waarvan: verzadigd vet12 g
Koolhydraten58 g
waarvan: suikers0 g
Vezels20 g
Eiwitten20 g
Zout5.2 g

Trefwoorden

doordeweekklaar in 20 minutenvegetarischsoepkleurklein huishouden

Tips

Maak de soep iets romiger met een scheutje slagroom, ook een kneepje citroensap is lekker erdoor.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.