Mediterrane BBQ-salade met halloumi
Deze Mediterrane BBQ-salade met gegrilde halloumi en courgette past perfect bijk frisse saladeingrediënten. Door het grillen krijgen ze een heerlijk rokerige smaak.
- 4 personen
- eenvoudig
- 25 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Steek de barbecue aan. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en spoel af onder koud water. Laat de tomaten uitlekken en vang de olie op.
Stap 2
Snijd intussen de courgette in halve plakken van 1 cm dik en schep om met 2 el tomatenolie en peper. Gril 4 min. op de barbecue. Keer halverwege.
Stap 3
Snijd intussen elk stuk halloumi in 6 plakken en dep droog met keukenpapier. Schep om met 2 el tomatenolie. Gril 3 min. per kant.
Stap 4
Snijd de tomaten in stukjes en meng met de courgette, de rest van de tomatenolie en de azijn door de orzo. Schep de sla erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Verdeel de halloumi over de salade en serveer.